1. #afghanistan
 2. #uruzgan
No Rights Apply
42
 1. patricksavalle@patricksavalle
  #13149
  "Een van hen is de de zoon van de nieuwe Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm."


  Ben benieuwd of hij het nog zo'n goede zaak vind dat vechten daar in Afghanistan...
 2. De ene dag word je benoemd tot hoogste militair, vanuit die positie word je verantwoordelijk voor de levens van allen die dienen en de volgende dag word je meest waardevolle bezit ontnomen door hetzelfde instrument waar je hem mee hebt grootgebracht.

  How about the bitter irony in that one...
 3. drecul@drecul
  #13155
  Klinkt bijna als een straf van hoger hand.

  Hier kan ik nou geen medelijden mee hebben.
 4. Het blijven mensen, drecul.
 5. rough-grass-3654@rough-grass-3654
  #13157
  Pure karma.

  16 doden is lekker boeiend, waarom vertellen ze nooit over de gewonden. Een paar weken terug was er 1 toch 2 benen kwijt. Dat vind ik toch wel even harder slikken dan doodgaan.

  Ik ben nieuwsgierig of die gozer van Zembla nog steeds "een goeie tijd" wilt hebben in een oorlogsgebied.
 6. throbbing-mouse-2236@throbbing-mouse-2236
  #13159
  @ ikke, inderdaad

  @ robbertjan

  Kinderen zijn geen bezit

  Verder is het natuurlijk wel een hele aparte samenloop van omstandigheden
 7. rough-grass-3654@rough-grass-3654
  #13160
  Gossie, enig idee wat ze in Afghanistan allemaal uitspoken??? Ze maaien daar hele dorpen weg. Wil je een killer zijn prima, niet huilen als je in een lijkenzak terugkomt.

  Het is niet alsof je geen keus had, dat je niet beter kon weten. Het lijkt mij ook best wel cool om in het leger te zitten, beetje rondvliegen en fysieke training. Maar als vies klusjesman op te treden voor een corrupte overheid.....vergeet het maar.

  Ik vind je maar heel eenzijdig denken IKKE
  Als je kind in het leger gaat dan heb je een foute opvoeding gegeven, zo simpel is het. Ik ga dus echt NOOIT onze troepen ondersteunen ook al snap ik dat het gewone mensen zijn. Het is gewoon zo'n foute organisatie wat ze zelf in stand houden.
 8. drecul@drecul
  #13161
  Het blijven domme mensen.

  ik heb voordat deze zogenaamde opbouw missie begon al voorspeld dat er veel doden zouden gaan vallen onmdat van opbouw geen sprake kon zijn.

  Ook toen al heb ik gezegd dat ik daar geen medelijden mee zou hebben.
  Als je er namelijk voor kiest om via een illegale oorlog een land binnen te vallen en de bevolking af te schieten vraag je erom.
 9. throbbing-mouse-2236@throbbing-mouse-2236
  #13162
  @ Monkeyman,

  Alles leuk en aardig, en ja 't is allemaal triest zo corrupt als het is. Maar mensen zijn en blijven mensen. Als je dat perspectief uit het oog verliest ben je geen haar beter dan die ouders die hun kinderen een 'foute opvoeding' geven.
 10. throbbing-mouse-2236@throbbing-mouse-2236
  #13163
  @ drecul

  Ook domme mensen zijn mensen.

  Even voor de duidelijkheid: Ik ben ABSOLUUT tegen die 'missie' in Afghanistan. Maar ik vind 't nogal niveauloos om vervolgens een beetje cynisch te gaan zitten doen als er mensen sneuvelen. Dat helpt bovendien geen moer tegen de voortgang tegen deze foute 'missie' en aanverwante zaken waar hier en op Zapruder terechte kritiek op geleverd wordt. Sterker nog, ik denk dat 't (op meerdere manieren) schadelijk is voor deze kritiek. Daarnaast is 't ook nog eens zonde van de energie. Ik ben een veel beter niveau gewend van mensen als Monkeyman en anderen hier op Zaplog & Zapruder. Daar ben ik ook dankbaar voor. Haal jezelf svp niet naar beneden.
 11. drecul@drecul
  #13164
  Ik zie dit toch echt als : if you can't handle the heat , stay out of the fucking kitchen.

  Alsof wij nederlanders in de oorlog niet stonden te juichen als het verzet wat nazi's om zeep hielp. Deze oorlog is minstens zo illegaal en minstens zo smerig.

  Daarbij heeft meneer Uhm er zelf voor gekozen om met geweertjes te gaan spelen in afghanistan en heeft naar alle waarschijnlijkheid zijn zoon jaren lang geindoctrineerd om ook het leger in te gaan.

  Dus nee nogmaals ik kan er niet wakker van liggen.
  what goes around comes around.
 12. frosty-surf-3913@frosty-surf-3913
  #13165
  En toch kiezen militairen bewust voor dit beroep en ze weten ook dondersgoed wat de gevaren zijn en dat het hen ook kan overkomen. It's part of the game, net als het niet 'drukken' bij een uitzending.
 13. rough-grass-3654@rough-grass-3654
  #13169
  Maar mensen zijn en blijven mensen.

  Tuurlijk is het een trieste zaak, ik zit niet te wachten op dooie soldaten. Maar wat zou er gebeuren als de oorlog uitbreekt en niemand meldt zich aan het front? Denk daar maar eens over na.

  Moet ik ineens krokodillen tranen laten zien omdat het Nederlanders zijn? Ik noem het een illegale bezetting, moet ik hypocriet gaan doen zodra er 1 dooie valt aan "onze" zijde?
  Straks met 4 mei weer heldhaftige verhalen horen over het verzet in Nederland, hoor je daar iets over de mens achter de nazi's?

  Mensen die zich laten gebruiken om dit soort gore oorlogen te voeren moeten we totaal verketteren. Misschien dat het dan een keertje een taboe wordt dit soort flauwekul. Gelukkig heeft het leger een vreselijke imago in dit land, maar de promotiemachine draait op volle toeren tegenwoordig.

  Je mag het niveauloos vinden, ik vind het consequent.
  Ik ben tegen tirannie, kom je een Nederlandse soldaat in je land tegen schiet hem maar af. Hij heeft daar niks te zoeken.
  Ik zal hetzelfde doen als hier een vreemde soldaat door mijn straat loopt en de voordeuren intrapt.

  Ik doe gewoon niet mee met die belachelijke "wij zijn Nederlanders" identeit bullshit. Ik word kotsmisselijk van dit land zijn buitenlandse politiek. Ik zal klappen en dansen als iemand het binnenhof opblaast, dat zijn natuurlijk de echte grote schoften.

  We hebben het hier niet over onschuldige mensen hoor, zo kun je echt alles rechtlullen. Ik wil je weleens horen over de mens achter de moordenaar die iemand van jou familie voor de lol kapotschiet. Omdat het in opdracht van de overheid is moeten we het maar accepteren???

  Emotionele krankzinnigheid noem ik het, janken om 2 dooien en in Irak draait de teller iets van 1.5 miljoen en het hele land ligt in puin whahaha. De Navo geeft wapens aan de Taliban en de opiumvelden worden beschermd door "onze " jongens. Ja ik ben niveauloos....

  Ze hebben behoorlijk slappe ruggegraten die soldaten. Ik hoor van Karskens dat ze allemaal naar huis willen, gewoon weigeren om de poort uit te gaan lijkt mij!!! Fuck de krijgsraad, het volk zal achter je staan.
 14. throbbing-mouse-2236@throbbing-mouse-2236
  #13170
  @ drecul

  Volgens mij ben jij net zo dom als de mensen die jij veroordeelt. Mijn stelling is nl. toch echt heel simpel: het zijn mensen, punt uit!

  En als jij als regelmatige Zapruder en Zaplog bezoeker een echte open mind hebt kan je deze misschien nog net aan:

  Ja, ook duitse soldaten zijn mensen.

  Ja, we hebben daar geen reet te zoeken; ja, het is een risico dat je sneuvelt als je daar naar toe gaat etc etc.

  Wat mij alleen opvalt is dat ik de eerste 'Pavlov'-reactie('s) op deze draad gewoon erg goedkoop vind. Je hebt 't wel gewoon over mensenlevens, net als die van de Afghanen zelf. Het is juist alleen maar een bewijs dat oorlog geen winnaars kent, alleen verliezers. Tenminste onder non-elite zoals ik- en ik durf te stellen wijzelf. (In zekere zin is overigens de dood van die zoon een falsificatie van die stelling).

  Ik heb een teamgenoot die bij de mariniers zit, gewoon een aardige gast. Niks mis mee! Ja, hij denkt (politiek) anders dan ik zoals de meeste mensen in mijn team helaas. Dat is niet altijd even makkelijk voor mij. Hij zal niet snel een echte vriend worden en ik word daardoor soms een beetje een buitenbeentje van in mijn team, so be it. Daarom ben ik blij met de Z&Z;-sites. Maar daardoor wordt ik gelukkig ook nog geconfronteerd met andere gedachten en het feit dat 't ook en in de eerste plaats vooral mensen zijn. Dan past zo'n reactie echt niet. Als je 't wilt betrekken in de discussie omtrent die foute 'missie's' doe dat dan svp wel stijlvol .... en wie dat niet kan of wil .....

  DIE IS MAAR ZIELIG HOOR!
 15. rough-grass-3654@rough-grass-3654
  #13174
  Niks Pavlov, ik heb hier namelijk al heel lang over nagedacht. Het is een duidelijke keuze die je maakt in Nederland en je trekt andere mensen mee in de shit die niks te kiezen hebben.

  Als je zonodig spanning wilt hebben ga parachute springen ofzo.
 16. drecul@drecul
  #13178
  @Zaphod.

  Adolf Hitler was een mens.
  Pol pot was een mens
  Saddam Husein was een mens.

  Maar ik heb je niet horen grienen toen die naar de andere kant geholpen werden.

  Als ik net zo dom had geweest als de mensen die ik veroordeel had ik nu dood geweest en aangezien ik dit nu hier type ben ik net even iets slimmer dan 'onze' moordenaars in afghanistan.
 17. throbbing-mouse-2236@throbbing-mouse-2236
  #13179
  @ monkeyman (ff gewoon alinea voor alinea)

  Ja. als .... mee eens. Maar dat is (nog?) niet reëel, ook gezien de geschiedenis.

  Nee, geen krokodillentranen aub. Zeker niet! Maar ook geen goedkope punten scoren over de ruggen van gesneuvelden svp. Laat dat maar over aan die 4 mei huilebalken en ontmasker ze, dat is volgens mij veel sterker.

  Vwb die promo-machine daar erger ik me al een jaar of 10 aan. Het wordt inderdaad alleen maar erger, ze kijken 'de kunst' rechtstreeks af bij de amerikanen helaas. Wat wel geaacepteerd wordt door de 4 mei beweging is het "Wir habben es nie gewusst- argument (terecht of niet, dat blijft en lastig verhaal). En juist door die propaganda zijn mensen in de war. Je creëert alleen maar afstand als je deze mensen, die niets of veel te weining weten, gaat verketteren. Ze gaan overigens daarna des te makkelijker tekeer tegen hun eigen landgenoten als ze daarvoor worden ingezet (dat krakers-tuig etc.)

  Ja, inderdaad. Je hebt recht op zelfverdediging. Maar 't blijft triest en 't blijven mensen. Daar houd je rekening mee wat mij betreft in je houding en reactie's. Vervolgens benoem je gewoon telkens consequent dat 't dus wel oorlog is daar en geen opbouw-propaganda eh ... missie. Dat is veel effectiever volgens mij (en menslijker).

  Ja de schoften op het binnenhof moeten aangepakt worden. MAAR NIET OP DIE MANIER! Heb jij ze nog wel op een rijtje? Het Binnenhof opblazen, ja nee dat is lekker beschaafd ... gvd zeg!

  Ik lul niks recht (wat krom is) en accepteer die 'missie' helemaal niet. Maar 't zijn wel gewoon (bijna?) altijd de on(juist)geïnformeerde (relatief lage rangen) die voor de kosten moeten opdraaien met hun levens en/ of hun belastingcenten. Dan passen die reactie's domweg niet blijf ik van mening.

  Je hoeft dan niet mee te gaan doen met die emotionele krankzinnigheid als je ermee wordt geconfronteerd, ik (zou) zeg(gen) integendeel! Houd je hoofd koel en gedraag je als een mens, zonder mee te huilen met de wolven in het '4 mei'-bos.

  Ja, ik weet dat allemaal wel & nee jij bent niet niveauloos. Deze reactie wel en ik ben veel beter van je (& anderen) gewend hier.

  Ja, en zo reageren geeft ze ook echt het gevoel dat 'het volk' achter ze staat. Stap voor stap Monkeyman. Die gasten zijn nu simpelweg kapot van verdriet. Zij zijn het die hun vriend(en) kwijt zijn en raken.
 18. throbbing-mouse-2236@throbbing-mouse-2236
  #13180
  Het geeft gewoon echt geen pas en 't helpt ook geen mallemoer. Bestrijdt svp gewoon de propaganda om deze zaak heen. Dat is genoeg.

  PS Ik doe ook nergens mee met de "Wij zijn NL-ers" bullshit. Wel met de ik-ben-een-mens-en-anderen-ook realiteit.
 19. throbbing-mouse-2236@throbbing-mouse-2236
  #13181
  @ drecul

  Geef daar dan ook blijk van
 20. patricksavalle@patricksavalle
  #13182
  "Maar wat zou er gebeuren als de oorlog uitbreekt en niemand meldt zich aan het front? Denk daar maar eens over na."


  Amen.
 21. throbbing-mouse-2236@throbbing-mouse-2236
  #13183
  @Monkeyman

  Jij denkt 'r misschien heel goed over na, maar 't hele sfeertje in de draad geeft mij 't gevoel dat niet iedereen dat doet. Daar heb ik 't over als ik 'Pavlov-reactie' zeg.

  Wil nog niet zeggen dat ik het met die reactie & houding met je eens ben in deze. Zie ook mijn reactie hierboven.
 22. summer-term-4056@summer-term-4056
  #13184
  Het zijn jongens en meisjes die misleidt worden met gladde praatjes en spannende reclamespots. Gratis vliegopleiding, humanitaire hulp bieden en werken aan 'vrede en veiligheid'. Je zou er zo intrappen...

  Defensie zou verplicht verminkte lijken in haar reclames moeten stoppen. Eens kijken hoe populair een baan in het leger dan zou zijn.
 23. patricksavalle@patricksavalle
  #13185
  "Defensie zou verplicht verminkte lijken in haar reclames moeten stoppen. Eens kijken hoe populair een baan in het leger dan zou zijn. "


  Dat zou serieus een goede oplossing zijn. JUIST een overheidsinstelling als defensie zou beide kanten altijd even duidelijk moeten laten zien aan hun sollicitanten en in hun reclames.
 24. throbbing-mouse-2236@throbbing-mouse-2236
  #13186
  @ warp 11

  Mee eens, hoewel waarschijnlijk onrealistisch.

  Maar dat was & is niet mijn punt zoals je ws wel hebt gelezen.

  Juist omdat we mensen zijn en omdat we feilbaar zijn zijn we ook ontvankelijk voor zaken zoals propaganda en groepsdruk. (Van Uhm jr. kan er tenslotte ook niets aan doen dat hij geboren is in dat gezin). Richt je pijlen (zoals Z&Z;regelmatig doet gelukkig) op hen die hier verantwoordelijk voor zijn en toon hun hypocriete 'huilebalkenellende' aan. De regering was van slag - ja daar mag je opschieten (graag zelfs). Ik kreeg nl. sterk 't gevoel dat ze meer van slag waren dan anders, tenminste zo kwam dat op mij over.

  Uiteindelijk sterven er onnodig mensen, aan beide zijden. Ik vind dat je daar rekening mee te houden hebt in je reactie & houding. Je kan terechte kririek hebben op de wijze waarop hierover (maar natuurlijk ook bij andere onderwerpen) wordt bericht. Maar alsjeblieft niet op die manier zeg, dat is echt heel erg zielig hoor.
 25. throbbing-mouse-2236@throbbing-mouse-2236
  #13187
  @ arie

  precies!
 26. rough-grass-3654@rough-grass-3654
  #13188
  Ja de schoften op het binnenhof moeten aangepakt worden. MAAR NIET OP DIE MANIER! Heb jij ze nog wel op een rijtje? Het Binnenhof opblazen, ja nee dat is lekker beschaafd ... gvd zeg!

  Goed lezen, als iemand het binnenhof opblaast. Bijvoorbeeld het gevaarlijke al-qaeda waar ze altijd over spreken. Wat mij betreft een volkomen legaal doelwit voor "onze" vijand.

  Maar 't zijn wel gewoon (bijna?) altijd de on(juist)geïnformeerde (relatief lage rangen) die voor de kosten moeten opdraaien met hun levens en/ of hun belastingcenten. Dan passen die reactie's domweg niet blijf ik van mening.
  Laat je dan !@#$% niet zo neppen, hoe lang gaan we nog door om excuses te verzinnen. Hetzelfde met Beiroet, daarna Yoegoslavie, nu dit weer. Hoe lang wil jij vriendelijk lopen doen, we weten toch allang hoe dit altijd afloopt.
  Stapje voor stapje, doe me een lol zeg. Je hoeft alleen een paar keer Zembla en Netwerk te zien om te weten hoe de vork in de steel zit. Elke keer weer hetzelfde smoesje, het leger geeft geen ene reet om soldaten, de overheid geeft geen reet om de burger. Wil je die machine dienen, dan maak je een pact met de duivel.

  Ja, en zo reageren geeft ze ook echt het gevoel dat 'het volk' achter ze staat. Stap voor stap Monkeyman. Die gasten zijn nu simpelweg kapot van verdriet. Zij zijn het die hun vriend(en) kwijt zijn en raken.

  Goed lezen, ik sta achter onze soldaten als ze de politiek de middelvinger opsteken en weigeren te vechten. Ze moeten immers de Nederlandse rechtstaat/volk beschermen niet een handjevol tuig in de politiek en oliebusiness. Waarom zou ik achter de soldaten gaan staan als ze misdaden plegen namens het boeltje tuig wat de overheid gekaapt heeft.

  Waar ik wel om kan janken zijn al die onschuldige burgers die "onze" jongens ongevraagd in hun land ontvangen. Morgen staan dit soort losers zonder ruggegraat marshall law uit te voeren in jou straat, kennen totaal geen loyaliteit voor goede zaken. Hoe kun je nu in het vliegtuig stappen naar Uruzgan als je weet wat de media laat zien, zieke shit.
 27. young-flower-4892@young-flower-4892
  #13189
  Hier bestaat maar 1 woord voor *BEROEPSRISICO*
 28. rough-grass-3654@rough-grass-3654
  #13190
  Het zijn jongens en meisjes die misleidt worden met gladde praatjes en spannende reclamespots. Gratis vliegopleiding, humanitaire hulp bieden en werken aan 'vrede en veiligheid'. Je zou er zo intrappen...

  Defensie zou verplicht verminkte lijken in haar reclames moeten stoppen. Eens kijken hoe populair een baan in het leger dan zou zijn.


  Je hebt spinmeister de Vries wel gezien in Zembla neem ik aan? Wie gaat dit verplicht maken, de overheid zelf? Haha.

  Tuurlijk trappen die lui in alle mooie praatjes, maar waarom zie ik Arie niet in camo rondstiefelen? Wij leven toch in hetzelfde land, de televisie laat toch hetzelfde zien?
  Zembla basht het hele leger in elkaar met enkele uitzendingen, kanker hier, flauwekul politiek daar, zieltjes ronselen van 16 jaar. Het kan die gozers gewoon geen bal schelen, dat soort mafketels heb je juist nodig. Niks vragen, niet nadenken, lekker die trekker overhalen.

  Dan ben je gewoon tuig wat graag wilt schieten en een good time wilt hebben in Uruzgan. Dat zijn letterlijke quotes uit die uitzending. Misschien is het wel beter opgeruimd staat netjes.

  Bij Tros opgelicht heb je ook chronische idioten die zich door alles en iedereen laten neppen, echt te dom voor woorden. Ga ik ook niet om janken, het is meer komedie.

  Ik trek het gewoon niet meer al dit soort idioten, moet ik me nog druk maken om hun welzijn? Als je leger fora's leest....fijn volk hoor.
 29. drecul@drecul
  #13192
  bij parachutespringen kan je parachute weigeren.
  bij bungeejunpen het koort breken.

  Als je met je zoon illegaal oorlogje gaat spelen kun je sneuvelen.

  Eigen keuze, vrije wil, domme fout.

  Als je inderdaad zo dom bent om voor de kick in afghanistan met een geweer rond te gaan lopen hollen en je in dat soort propaganda trapt, dan verdien je niet beter dan voor je flikker geschoten te worden.

  gevalletje darwin award.
 30. falling-shape-4139@falling-shape-4139
  #13194
  Waren ze een kleuterschool aan het opbouwen? Gevalletje koekje van eigen familie moet je het maar hebben, zo vader valt niet ver van de boom, wie een kuil graaft voor een ander krijgt het deksel op zijn neus, de kruik gaat net zolang te water thuis het langst.
  Op naar een volgende incarnatie als moslim dan maar.
 31. summer-term-4056@summer-term-4056
  #13195
  Ik snap je punt helemaal Monkeyman, en ben het ook grotendeels met je eens. Ik wil alleen niet alle schuld neerleggen bij diegenen die zich, door flitsende en grappige reclamespots, hebben laten misleiden door Defensie.

  Natuurlijk gaat niemand Defensie verplichten om verminkte lijken in hun spotjes te stoppen, dat snap ik ook wel. Ik probeerde mijn punt duidelijk te maken.

  Bij een oplichtingszaak zijn er wat mij betreft twee schuldigen aan te wijzen. De oplichter en degene die opgelicht wordt. Ik vind het niet eerlijk om alle schuld bij de (vaak slecht geinformeerde) opgelichten te leggen.

  Misleiding is wat mij betreft kwalijker dan naiviteit.
 32. throbbing-mouse-2236@throbbing-mouse-2236
  #13196
  @ warp 11

  Mijn eerste reactie op jou was bedoeld op jou zgn. eerdere 'amen' reactie. Die andere is ws gekruist met die van mij. Bij je tweede reactie sluit ik me, net als bij die van arie, 1 op 1 bij aan.
 33. throbbing-mouse-2236@throbbing-mouse-2236
  #13197
  @ Monkeyman

  Akkoord, niet goed genoeg gelezen. Jij zegt nergens dat je dat wilt doen, my bad. Ik zal overigens niet staan juichen, al is het maar omdat dan ws net als na 9-11 er alleen maar meer foute 'missie's' worden opgezet. Maar goed ...

  Ja, ik kan ook janken om die onschuldige burgers.

  Je weet net zo goed als ik dat de media in deze een zeer dubieuse maar krachtige rol speelt. Het is gewoon propaganda (zie ook hieronderonder).

  Maar jij moet ook goed lezen:

  - Ik vraag nergens of je wilt gaan staan janken.

  - Ik laat me niet neppen (ik kijk en luister ook regelmatig Zembla, Tegenlicht en Argos op radio 1), maar ik heb blijkbaar een iets andere visie over hoe je met deze zaak om gaat.

  - Ik vraag nergens dat jij achter 'onze' soldaten moet gaan staan. Ik geef alleen aan dat dergelijke reactie's de kloof alleen maar groter maakt en dus 'onze' (zoals o.a. hier bij Z&Z;) argumenten bij de discussie's over dergelijke missie's alleen maar ondermijnen.

  Ik denk nl. dat mensen (van inzicht) kunnen veranderen. Maar een beetje naar lopen doen als ze kwetsbaar zijn sluit alle openingen. Daar gaan mensen echt niet ineens denken van "Goh, dat leger, waar is dat eigenlijk voor nodig?" bijv. Dat is mijn ogen iets anders dan 'vriendelijk gaan zitten doen', ik discusieer nl. ook regelmatig en hard met mijn teamgenoten bijv.

  Bovenstaande ook nog even los van alle propaganda en groepsdruk waar ze/ men sowieso bloot aan staat. Dat anderen daar niet doorheen kunnen prikken maakt niet dat 't geen mensen meer zijn. Ik ben 't gewoon, om meerdere, eerder aangegeven, redenen, niet eens dat er respectloos gereageerd wordt op het verlies van een mensenleven. Simpel. Niet meer en niet minder.

  Tenslotte denk ik dat we meer op 1 lijn zitten dan nu lijkt. Daarom ga ik hier nu mee kappen want de discussie over de reactie's ga ik nu net zo zonde vinden van de energie als cynisch gaan doen over mensen die onnodig voortijdig zijn gestorven.

  Jullie mogen dus 't laatste woord, hoewel ik (niet jullie(!) dat weet ik nl. niet) dat wel lastig vind. Begrijp me svp niet verkeerd, het is voor mij meer een kwestie van 'Ken uzelfe' ;)

  PS: Overigens ben ik helemaal klaar met Netwerk sinds 9-11 (ben overigens geen truther, maar dat zaakje stinkt wel een uur in de wind). De wijze waarop zij daar toentertijd verslag van deden was echt van een belachelijk laag niveau (met name hoe Maarten van Rossum toen werd 'geintervieuwed').
 34. divine-flower-2294@divine-flower-2294
  #13198
  Triest.
  Het gebeurde in een gebied dat in november gezuiverd was van de Taliban. Nou, ze zijn weer terug hoor. We mogen ze nog een keer verjagen.
  Het is allemaal zo zinloos.

  Net als Drecul zie ik hierin toch een duidelijke waarschuwing van God. Ik geloof daar niet in, maar van Middelkoop moet nog maar eens uitleggen, waarom hij gezonde Hollandse jongens de dood instuurt.
  Ik hoop dat nu helemaal niemand meer het leger in wil. En al helemaal niet naar Urzugan.
 35. falling-shape-4139@falling-shape-4139
  #13201
  Gezuiverd van de Taliban vind ik toch wel een tikje arrogant. Dat is als Friesland zuiveren van de christenhonden, wat ik overigens wel een goed idee vind. OK ik vind de Taliban ook geen fijn volk, maar dat vind ik Jehova's ook niet.
  Maar om als vreemde invasiemacht een land te zuiveren van hun ooms en neven vind ik een tikje... aanmatigend.
  Laten we eerst het binnenhof eens zuiveren van de kristenhonden met tanks en granaten voordat we in Afganistan schoon gaan maken. En zeg nou zelf, trainingskampen heb je meer in de westerse wereld dan in Afganistan. Die paar vliegtuigstagaires daar laat je je toch niet door opnaaien?
 36. frosty-surf-3913@frosty-surf-3913
  #13212
  Triest.
  Het gebeurde in een gebied dat in november gezuiverd was van de Taliban. Nou, ze zijn weer terug hoor. We mogen ze nog een keer verjagen.
  Het is allemaal zo zinloos.


  Ja, ja de lente is weer aangebroken, dus de Taliban is weer wakker. De Navo heeft ze gisteren ook weer een partijtje wapens bezorgd dus het kan weer een spannend wedstrijdje gaan worden. Ik gok op een overwinning van de thuisclub ;)
 37. falling-shape-4139@falling-shape-4139
  #13215
  Als ze nou maar niet met brandende toiletrollen gaan gooien, daar heb ik zulke nare dingen van gezien...
 38. bitter-paper-0463@bitter-paper-0463
  #13217
  Divine intervention of menselijke tragedie of beide...
 39. rough-grass-3654@rough-grass-3654
  #13218
  Ik was een tikkeltje aangebakerd vanmiddag, ik bedoelde het niet allemaal zo kwaad :-)

  Ik begin alleen steeds meer te beseffen dat de schuld leggen bij de overheid, gekke spotjes, en alle andere externe dingen zo nutteloos is. De ratten komen er toch altijd mee weg.

  Als we kijken naar zaken die we WEL kunnen oplossen dan is het onze eigen lompheid. Een beetje de schouders omhoog gooien is gewoon het standaard antwoord.
  We laten onszelf altijd zo simpel bedonderen, echt frustrerend.

  Verkeersboetes is zo'n beruchte. Iedereen klaagt altijd maar als we eens een keertje allemaal netjes rijden pakken we die klootzakken het hardst. Niemand die het doet, en maar blijven klagen over agenten.

  Alle oplossingen liggen voor het oprapen....zucht.
 40. falling-shape-4139@falling-shape-4139
  #13220
  "Hoogmoed komt voor de val," komt geloof ik uit de Griekse tragedie... ze waren niet gek die Griekjes, wel rare jongens.
 41. throbbing-mouse-2236@throbbing-mouse-2236
  #13223
  @ Monkeyman

  Geeft niks, een pittige discussie dwingt ook mij tot nadenken. Ik was ook behoorlijk van de felle. Als ik eens goed nalees wat er nu echt geschreven staat aan het begin van deze draad (waar ik op reageerde) dan is 't eerlijk gezegd ook minder heftig dan ik dacht.

  Vind wel nog steeds dat ik in eerste instantie de zgn. menselijke maat wil hanteren in zaken zoals deze. Maar goed ...dat was geloof ik wel duidelijk. Verschil mag er zijn ;)
 42. jolly-union-2850@jolly-union-2850
  #13243
  Die Van Uhm zal wel blij zijn dat hij zijn zoon heeft mogen offeren voor een heilig ideaal: het onderwerpen van de medemens voor het gewin van enkele psychopaten.