1. #individu
 2. #verantwoordelijk
 3. #vrijheid
 4. Artikelen

Het geloof van het vrije individu

Ik kies er niet voor om een gewone man te zijn. Het is mijn recht om ongewoon te zijn. Ik zoek naar mogelijkheden om de talenten die de natuur mij heeft gegeven te ontwikkelen – niet naar zekerheid. Ik wil geen geslaafde burger zijn, vernederd en afgestompt doordat de staat voor mij zorgt.

Ik wil het berekende risico nemen: dromen en bouwen, falen en slagen. Ik weiger een stimulans te ruilen voor een uitkering. Ik geef de voorkeur aan de uitdagingen van het leven boven het gegarandeerde bestaan: de sensatie van vervulling boven de muffe rust van de utopie die de staat belooft.

Ik zal vrijheid niet inruilen voor weldadigheid, noch mijn waardigheid voor een aalmoes. Ik zal nooit ineenkrimpen voor welke aardse meester dan ook, noch buigen voor welke dreiging dan ook.

Het is mijn erfgoed om rechtop, trots en onbevreesd te staan: zelf te denken en te handelen, te genieten van de voordelen van mijn creaties en de wereld moedig tegemoet te treden en te zeggen:

“Dit heb ik met mijn eigen handen gedaan.”

Dit is alles wat het is om een vrij individu zijn.

Some Rights Reserved (CC BY-SA 4.0)
6
 1. zaplog@zaplog
  #156371
  -- selected for frontpage by system --
 2. summer-moon-1878@summer-moon-1878
  #156378

  Het geloof van het vrije individu
  ==*voordat je bij het virtuele aardspel inlogde, heb je een pakket van ervaringen opgesteld die je wenst te ervaren.

  Natuurlijk is het ego krachtig genoeg omdat uitgestippelde levenspad te blokkeren.
  Het gaat ten koste van de levensduur

  Ik kies er niet voor om een gewone man te zijn.
  ==*dit is puur-ego-oordeel-praat.
  er IS Creatie.

  Alles wat Creatie nodig acht dat gecreëerd dient te worden, wordt door Creatie gecreëerd.

  Creatie kent geen oordeel
  Creatie kent Creatie wat gecreëerd dient te worden.

  Alles IS goed.

  Het is mijn recht om ongewoon te zijn. Ik zoek naar mogelijkheden om de talenten die de natuur mij heeft gegeven te ontwikkelen – niet naar zekerheid.
  ==*ego-oordeel-praat.
  Er IS Creatie, het welke zijn uiterste best doet om jou de Ervaringen te geven de welke je koos.

  Ik wil geen geslaafde burger zijn, vernederd en afgestompt doordat de staat voor mij zorgt.
  *in dit virtuele aardspel ben jé hier not om iets te willen.
  Willen is teken van tekort wat je niet hebt.
  Is ego

  Creatie is Overvloed

  Ik wil het berekende risico nemen: dromen en bouwen, falen en slagen. Ik weiger een stimulans te ruilen voor een uitkering. Ik geef de voorkeur aan de uitdagingen van het leven boven het gegarandeerde bestaan: de sensatie van vervulling boven de muffe rust van de utopie die de staat belooft.

  ==*idem, je denkt dat je iets te vertellen hebt over de inhoud van je leven.

  Dat heeft uitsluitend Creatie.
  Jé hebt niets te willen.
  Het is hier een ervaringsspel

  Ik zal vrijheid niet inruilen voor weldadigheid, noch mijn waardigheid voor een aalmoes. Ik zal nooit ineenkrimpen voor welke aardse meester dan ook, noch buigen voor welke dreiging dan ook.
  ==*ego prietpraat
  nimmer heb je bovenstaande ervaringen doorleeft.
  Het is Efteling-praat.

  Het is mijn erfgoed om rechtop, trots en onbevreesd te staan: zelf te denken en te handelen, te genieten van de voordelen van mijn creaties en de wereld moedig tegemoet te treden en te zeggen:
  *==ego prietpraat, erfgoed en recht hebben is ego praat.

  “Dit heb ik met mijn eigen handen gedaan.”
  *in dit virtuele spel bestaat er niets, er leeft niets er is nooit iemand geboren er is nooit iemand doodgegaan.

  Dit is alles wat het is om een vrij individu zijn.

  *of dacht je dat Mario Cart ook echt is?

 3. boertie@boertie
  #156380

  Je klinkt als een NPC en je gedraagt je er ook naar, veel gewauwel maar je hebt er geen fuck aan.

  Groei er een paar.

 4. Wat je in het artikel beschrijft is de amerikaanse constitutie: vrijheid van het individu, vrijheid van meningsuiting, vrije pers, vrijheid van religie, vrije markt. Dat is tegenwoordig de vijand van de "anti-kapitalisten", msm, antifa, blm, wef, eu,xr, free palestina, lghbt, etc. Ze hebben het heel listig gespeeld waardoor velen door de bomen het bos niet meer zien maar het is uiteindelijk heel simpel als je op de bal blijft letten: vrijheid van het individu, vrijheid van meningsuiting, vrije pers, vrijheid van religie, vrije markt. Btw, vrijheid van religie betekent niet dat je alles kan afdwingen uit naam van een religie, het betekent dat je mag geloven wat je wilt en dat is het.

 5. boertie@boertie
  #156384

  @jolly-forest-9206

  Helemaal eens, het leven is niet zo verschrikkelijk moeilijk of ingewikkeld.

  Het gaat in de basis om de vrijheid en die is onder aanval.

 6. jolly-forest-9206@jolly-forest-9206
  #156387

  We zijn onderhand zover dat bin laden populair begint te worden onder westerse jeugd. Alweer vijftien jaar geleden voerden we op zaplog verhitte discussies over 911, ook ik was en ben ervan overtuigd dat het zoiets als een inside job geweest moet zijn, bv een lihop. Dat neemt niet weg dat bin laden anti-westers is en ik ben onderdeel van het westen, wat inhoudt dat vrijheid van het individu etc.. niet alleen voorop staan maar tevens vereisten zijn, krijgen mensen als bin laden het voor het zeggen dan zijn die westerse waarden verleden tijd. We zijn al zover dat een engelse islamitisch leider tijdens een gesprek met piers morgan vertelt dat winston churchill een war criminal is, als argument gebruikt hij dresden. Een gebeurtenis die ook tijdens de discussies op zaplog werd genoemd, verder wist die gast helemaal niets van wo2. Als we dan toch op die toer gaan, laten we dan de massa moordende slaven drijvende pedofiele struikrover eens onder de loep nemen. Nee, dat is racisme. We hebben het onszelf onmogelijk gemaakt en kunnen daarom enkel verliezen, het westen kan alles verweten worden en de rest van de wereld is heilig verklaard. Dat klinkt niet hoopgevend maar er kan uiteraard een wonder gebeuren, om te beginnen moet trump winnen in 2024 maar ook trump is dusdanig handig gedemoniseerd dat hij in het westen veel weerstand ondervindt want grenzen zijn racistisch etc.. Wat volgens mij mede de oorzaak is, nog maar 5% van de wereldbevolking is blank en dat percentage daalt gestaag waardoor blanken geen doelgroep meer zijn. Ze hebben nog wel een hoop welvaart, eigenlijk zijn het voornamelijk de westerse landen die rijk zijn en daarom vindt oa massa migratie plaats die voor een groot deel wordt betaald uit de staatskassen en kan als herverdeling worden gezien, waar uiteindelijk corporaties baat bij hebben. Hoe meer mensen naar het westen worden gehaald op kosten van de staatskassen hoe beter de verkoop en het vernietigt de westerse samenhang en cultuur, het mes snijdt aan meerdere kanten.