1. #algemeen-dagblad
 2. #fail
 3. #luuk-koelman
 4. #prank
 5. #wk-2010
 6. Artikelen

Undercover bij het Algemeen Dagblad: hoe het AD de grootste onzin overnam

Het Algemeen Dagblad zoekt REPORTERS voor het WK-voetbal (MIRROR). Natuurlijk moeten ze gratis schrijven voor het AD, want het is een hele eer wanneer je bijdragen worden gelezen door bijna 400.000 bezoekers per dag.

Dus kom, laat ik eens solliciteren als onbezoldigd Nederlands correspondent in Japan. Oftewel, lang leve de burgerjournalistiek! Want burgerjournalistiek is: gewoon lekker schrijven wat je wilt, want wie doet je wat?

De e-mail aan het Algemeen Dagblad

Geachte dames, heren,

Ik las uw oproepje op ad.nl waarin u op zoek bent naar correspondenten voor het WK voetbal in Zuid-Afrika. Momenteel leef ik met mijn Japanse echtgenote in Kawasaki City (naam niet verwarren met die van de fabrikant van snelle motoren!). Zij is manager bij Fujitsu, het bedrijf dat o.a. voetbalclub Kawasaki Frontale sponsort.

Zelf ben ik huisman. Dit sinds zeven jaar en ik heb hier in Japan echt het geluk gevonden. Het is mijn nieuwe vaderland. Ik voetbal in het eerste elftal van de amateurclub van Saiwai-ku en volg het Japanse voetbal op de voet.
Schrijven is voor mij een liefhebberij, net als fotograferen. Bijgevoegd een huwelijksfoto.

www.koelman.com

No Rights Apply
4
 1. wingload@wingload
  #64918
  De serieuze pers... Ik ben al een paar jaartjes afgehaakt. Geweldig, die Koelman. Toen ie z'n brandbrieven schreef kwam ik al niet bij.
 2. mute-rice-0796@mute-rice-0796
  #64920
  Haha!, dat filmpje van van die gast in oranje pak, geweldig!
 3. old-mouse-7381@old-mouse-7381
  #64921
  geniaal.

  trouwens de blabla-man bij Nederland-Japan had het ook tijdens de wedstrijd over de belediging van van marwijk
 4. Bwahahaaaaa! Ik kom echt niet meer bij man!

  Wel sportieve reactie van AD redacteur Bert.