1. #all-time-high
 2. #bubbel
 3. #definitie
 4. #geld
 5. #george-soros
 6. #goud
 7. #kopen
 8. #lenen
 9. #zilver
 10. #zwart-gat
 11. Artikelen

<< error >> (our Markdown requires webpage links, not image links, see manual)

De tegenhanger van de bubbel

We horen niets anders dan een bubbel hier en een bubbel daar, maar heeft de bubbel ook een tegenhanger? Worden bubbels gecontroleerd opgeblazen, en welke rol speelt de media hierin? Welke rol speelt goud in dit verband, en heeft George Soros hieraan nog iets nuttigs toe te voegen?

goudportal.nl

No Rights Apply
18
 1. mute-truth-9920@mute-truth-9920
  #63648
  Soros is een speculant. Dus een dief.

  Succes, Ben
 2. Goud is niets waard, het is allemaal conditionering van tweepotige beestjes. We kunnen net zo goed allemaal met elkaar afspreken dat een liedje zingen een stuk brood waard is en 500 liedjes een splinternieuwe jeans. Het maakt toch echt geen r@@@ uit man.
 3. patient-band-6377@patient-band-6377
  #63691
  Ben zal me wel een dief vinden, maar als ik straks goed blijk te zitten met mijn goud voel ik me er niet per se schuldig over dat ik welvaart van amazona heb afgepakt.

  De kans is er nu voor iedereen maar sommigen willen het niet zien.

  Ik wens je wel succes met afspreken amazona, ik doe alvast niet mee.
 4. mute-truth-9920@mute-truth-9920
  #63698
  @Mario,
  Ik neem o.a. ook deel aan een pensioenfonds en ben dus ook een dief. Zo zit onze wereld nu in elkaar. Voor de rol van goud en geld verwijs ik je naar het Kapitaal van Marx. Daar wordt het helder uitgelegd. Ik neem aan dat je dat inmiddels uit hebt.

  Succes, Ben
 5. patient-band-6377@patient-band-6377
  #63701
  Heb het nog steeds niet uit Ben. Tot nu toe lijk ik van mijn investeringen in goud financieel aanzienlijk beter te zijn geworden. Ik neem aan dat Marx dat mogelijk achtte, zo niet dan had ie wellicht ongelijk.
 6. mute-truth-9920@mute-truth-9920
  #63744
  @Mario,

  Marx is een spirituele investering. Ravi Batra doet ook in goud.

  Succes, Ben
 7. @Mario
  Goud en geld hebben nu eenmal geen intrinsieke waarde. Ze "kosten" iets omdat WIJ er waarde aan hechten. Hoe meer waarde WIJ aan gaan hechten, hoe beter zal het ook met meneer Soros gaan. Waarom dief, hij surft gewoon lekker op een stomme mensengolf. Chapeau George :-*
 8. Bovendien heb ik alleen maar negatief geld en kan dus hooguit anti-goud kopen, haha
 9. patient-band-6377@patient-band-6377
  #63762
  Goud en geld hebben nu eenmal geen intrinsieke waarde.
  Is dat belangrijk dan? Goud heeft al ruim 6000 jaar psychologische waarde. Dat is een stuk constanter dan onze eetgewoontes. Jij stelde dat goud niets waard is, en dat spreek ik nog steeds tegen. Tenzij je het subjectief en enkel vanuit jezelf bedoelde. Jouw strikt persoonlijke waardering van zaken interesseert me overigens niet.

  Los daarvan zou het diefstal zijn om bederfelijke (dat zijn ze bijna allemaal) zaken met intrinsieke waarde in overvloed op te slaan; je ontneemt ze daarmee aan andere mensen, terwijl ze in je opslag staan te verteren.
 10. patient-rice-6993@patient-rice-6993
  #63784
  Eten en drinken. Dat is het echte goud.
 11. young-flower-4892@young-flower-4892
  #63785
  maar als ik straks goed blijk te zitten met mijn goud voel ik me er niet per se schuldig


  Hoeft ook niet, ook ik heb bedrukt papier (geld) gebruikt om goud te kopen en daar schaam ik me niet voor.

  Voor mijn prestaties heb ik papier en cijfers op een bank gekregen, ik heb liever iets tastbaars en heb een groot deel van het papier (geld) omgezet in goud.
 12. falling-disk-9563@falling-disk-9563
  #63787
  Is dat belangrijk dan? Goud heeft al ruim 6000 jaar psychologische waarde. Dat is een stuk constanter dan onze eetgewoontes. Jij stelde dat goud niets waard is, en dat spreek ik nog steeds tegen. Tenzij je het subjectief en enkel vanuit jezelf bedoelde.


  Goud heeft waarde zolang het 'in' is om ermee behangen rond te sjouwen, maar toegegeven, het is idd al 6000 jaar 'in' om dit te doen.
 13. patient-band-6377@patient-band-6377
  #63793
  Eten en drinken. Dat is het echte goud.
  Niet dus, want je kunt het niet duurzaam opslaan. Ik vind het toch verbazend hoe mensen denken met hun 'boerenslimheid' 6000 jaar geschiedenis te slim af denken te kunnen zijn.

  In accute noodsituaties is eten en drinken uiteraard waardevol, maar dan hebben we het over iets anders dan het betrouwbaar opslaan van productieve overwaarde.
 14. patient-band-6377@patient-band-6377
  #63794
  Goud heeft waarde zolang het 'in' is om ermee behangen rond te sjouwen, maar toegegeven, het is idd al 6000 jaar 'in' om dit te doen.
  En dat komt niet omdat er vroeger een paar keer een goede marketingcampagne voor goud is geweest. Er zijn wel degelijk goede argumenten voor de keuze voor goud te vinden, maar tegenwoordig menen mensen aan de hand van een paar joetjoepfilmpjes in een paar uur tijd langverborgen wereldcomplotten te kunnen blootleggen en zo denken ze ook slimmer te zijn dan 6000 jaar geschiedenis.
 15. falling-disk-9563@falling-disk-9563
  #63797
  Ik weet het Supermario, goud kun je bewaren, en mensen willen dit bewaren om er op een dag mee behangen rond te kunnen lopen.
 16. mute-truth-9920@mute-truth-9920
  #63799
  Ik weet het Supermario, goud kun je bewaren, en mensen willen dit bewaren om er op een dag mee behangen rond te kunnen lopen.

  Van bankbiljetten kun je ook een leuke jurk maken.

  Succes, Ben
 17. Niet dus, want je kunt het niet duurzaam opslaan.


  Erg kortzichtig.
  Een stuk landbouwgrond moet je niet veranderen in een golfbaan of een parkeerterrein.
  Uiteindelijk zul je je goud weer moeten inruilen voor
  - grond, zaaigoed, mest
  - arbeid van een boer
  - landbouwprodukten

  De mensen die goud verzamelen zijn gewoon jager / verzamelaar gebleven. Alleen verzamelen ze iets oneetbaars.
  Blijf vooral geloven dat je met goud gelukkiger bent dan zonder goud.
 18. patient-band-6377@patient-band-6377
  #63803
  Blijf vooral geloven dat je met goud gelukkiger bent dan zonder goud.
  Blijf vooral ongefundeerde conclusies trekken, en blijf vooral geloven dat papier je gelukkiger maakt dan goud.

  Los daarvan heb ik nog nooit iemand een stuk landbouwgrond mee zien nemen op reis.