1. #belasting
 2. #big-brother
 3. #eurlings
 4. #kilometerheffing
 5. #kilometerheffing-nee
 6. #open-brief
 7. #privacy
 8. Artikelen

<< error >> (our Markdown requires webpage links, not image links, see manual)

Open brief aan minister Eurlings van een wanhopige burger

Geachte heer Eurlings,

Het spijt me u te moeten berichten dat het voor mij onmogelijk is te bekijken of ik deze kilometerheffing nog kan betalen.

Mijn financiële positie is zeer onoverzichtelijk geworden dankzij de toepassing van De Arbeidswet, de Auteurswet, de Horecawet, de Beurswet, de Loterijwet, de Motorrijtuigenwet, de Warenwet, de Woningwet, de Drankwet, de Gezondheidswet, de Winkelsluitingswet, de Invalidewet, de Vestigingswet t/m de Ziekenwet enz. enz., die op een weerloos publiek worden losgelaten.

Door al deze verschillende wetten ben ik zo terneergeslagen, uitgeput, uitgebuit, uitgewonnen, uitgetrokken en uitgeperst dat ik niet meer weet waar ik aan toe ben, hoe ik moet zijn en of ik er nog wel ben.

Men heeft mij genoodzaakt te betalen voor:

Milieubelasting, Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting, Precariobelasting, Loonbelasting, Onroerendgoedbelasting, Overdrachtsbelasting, Staatsbelasting, Straatbelasting, Rioolbelasting, Grondbelasting, Wegenbelasting, Verzekeringsbelasting, Beursbelasting, Weeldebelasting, Gemeentebelasting, Dividendbelasting, Successiebelasting, Hondenbelasting, Vermakelijkheidsbelasting, Waterschapsbelasting, Afvalstoffenbelasting.

Verder voor:
Tabaksaccijns, Benzineaccijns, Gedistilleerdaccijns, Zegelrecht, Registratierecht, Invoerrecht, Statistiekrecht, Reinigingsrecht en wat er nog meer aan rechten zijn.

Ik ben verplicht bij te dragen aan:
WAO, AOW, AWW, WW, WWV, BTW en tal van andere weeën; alsook aan Ziektegeldverzekering, Zorgverzekering en Autoverzekering..

Ik betaal:
Liggeld, Staangeld, Parkeergeld, Tolgeld, Sluisgeld, Schoolgeld, Inschrijfgeld, Lesgeld,
Kijkgeld en Luistergeld.

Ik ben aangezocht of verplicht bij te dragen voor:
Dierenbescherming, Vrijheidsbond, Kankerbestrijding, Astmafonds, Nierfonds, Leprafonds, Kinderbescherming, Geheelonthoudersbond, Rampenfonds en het Begrafenisfonds enz. enz.

Er wordt druk op mij uitgeoefend om als steun te dienen voor:
het Rode Kruis, het Groene Kruis, Het Wit-Gele Kruis, Het Oranje Kruis.

De regering en anderen die mij in haar naam regeren,
hebben mij zo geregeerd dat ik niet meer weet wiens eigendom ik ben.

Ik ben verplicht, verdacht, verhoord, ondervraagd, berispt, beboet, bekeurd, bestraft, bekeken, onderzocht, nagegaan, gecontroleerd, gezuiverd, ingesloten, uitgesloten, verwisseld, ontbonden, gecommandeerd, ingeschreven, uitgeschreven, doorgelicht, ingelicht, voorgelicht, opgelicht en heen en weer geschoven.

Ik heb tot nu toe mijn leven doorgebracht met het invullen, uitschrijven, overschrijven, halen en bekrachtigen en tekenen van formulieren.

Ik heb reeds honderden malen verklaard dat ik ben geboren en waar en wanneer, maar men schijnt mij slecht te geloven, omdat men mij voor allerlei folteringen nodig heeft.

Voor actiecomités, bonden, fondsen, verenigingen, clubs, instellingen, instituten, organisaties en stichtingen schijn ik een onuitputtelijke bron te vormen voor het verschaffen van G E L D en het bevredigen van iemands tegenwoordige en toekomstige wensen en behoeften van het menselijk ras.

Ik ben verplicht voor een Energie Keurmerk te betalen voordat ik mijn huis mag verkopen.
Het enige dat mij nog aan het leven bindt is mijn nieuwsgierigheid:
WAT KOMT ER NOG MEER ??

Dat is dan misschien het betalen van milieuheffing op een biefstuk, omdat het milieu wordt vervuild door de uitstoot van gassen door het rund.

Dan voel ik door mijn klompen heen dat de volgende stap zal zijn dat ik straks verplicht ben een snuffelpaal in mijn huis aan te schaffen om mijn eigen uitstoot te meten, zodat ik daarover ook milieubelasting kan gaan betalen.

Meneer Eurlings, zoals u ziet, kan ik tot mijn spijt mij nauwelijks nog veroorloven om te leven, laat staan om nog meer te betalen.

Hoogachtend,

Een wanhopige burger

www.unitynet.nl

Some Rights Reserved (CC BY-SA 4.0)
3
 1. patient-band-6377@patient-band-6377
  #53838
  Allemaal uitprinten en opsturen?
 2. Mja, systeem houd zichzelf in stand he. Dus om even antwoord te geven op de vraag wat er nog meer komt: Heel veel. Net zo lang tot wij ze de vinger geven en op onszelf verder gaan.

  Prachtig geschreven trouwens.
 3. nameless-forest-5563@nameless-forest-5563
  #53842
  Dus om even antwoord te geven op de vraag wat er nog meer komt: Heel veel.

  Ik doe een voorzet:
  Taxplaatje op fiets terug, zouttoeslag op wegenbelasting bij strenge winters. Accijns op leidingwater in kalkarme (dus zuiver water bezittende) regio's.
  Poezentax middels verplicht gechipte kat. Extra heffingen op lucht in gemeenten waar die nog schoon is.
  Voor huizen met zicht op fraaie zonsopgang en/of ondergang: De `Kimtax'.
  Gebruikers huurhuizen zonder centrale verwarming betalen zg. `Landelijk warmtesurplus' omdat die goedkoper uit zijn.
  Vegetariërs betalen extra heffing op vleesvervangende kant-en-klaarproducten om veeteeltboeren te compenseren.
  Beoefenaars van denksporten als Scrabble, schaken en dammen betalen extra btw voor denkspelassortiment wegens gederfde geestelijke energie die economisch beter had kunnen worden benut.
  Naast kopvoddentax ook zonnenbrillentax en van te voren te betalen heffing en kosten administratieve registratie op het dragen van bivakmutsen, gezichtsbedekkende shawls en carnavalsmaskers.
  Donkere autoruiten? Mag, mits betaling toeslag regeling `Transparantie voertuigbeglazing. ' Airco in auto? Extra milieuheffing! Standaard zal naast elk huis ook elk voertuig worden uitgerust met verplichte slimme energiemeter.
  Wie autorijdt met verwarming op hoger dan 15 graden moet milieuheffing bijbetalen.
  Eigen moestuin? Volkstuinheffing! Groenten- en bloementuin thuis? Gemeentelijke ambtenaren moeten dit controleren: bij meer dan 10 soorten die in de `Algemene Gemeentelijke Voedings- en Siergewassenlijst' voorkomen betaalt men 6 euro per plant. Dit vanwege het EU concurrentiebeding Voedselproducenten, zoals bepaald door N. Smit-Kroes, om commerciële telers tegemoet te komen in onkosten.
  En zo kan ik nog uren doorgaan. Maar we houden het voor ons, anders brengen we ze nog op onfrisse ideeën.